Karate klub "Ishogai kan" nastao je februara, davne 1994, kao ispunjenje želje za očuvanjem Shoto kai Karate stila (Egami rju-a) u Srbiji.

Osnivač i glavni trener Karate kluba je Kyoshi - Goran Sovtić, diplomirani Karate trener, trener Goshin jutsu-a (samoodbrane) sa međunarodnom diplomom i nosilac crnog pojasa 5-dan (FEKAMT međunarodna organizacija).

Kako u Karateu, kao borilačkoj veštini ne postoje takmičenja, tako i mi vežbamo ne takmičeći se drugima, već upoznajemo vežbanjem sebe i ispitujemo svoje mogućnosti.

U cilju razmene i sticanja znanja vežbača, organizuju se česti seminari, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.  Klub je za svojih više od dve decenije postojanja učestvovao na brojnim edukativnim seminarima koji su održani u Italiji, Francuskoj, Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj i drugim evropskim zemljama.

U našem Karate klubu redovno vežba više od 10 majstora Karatea. A počevši od belog pa žutog, preko narandžastog, zelenog, plavog i braon pojasa, veliki broj učenika redovno se priprema za nova polaganja i proveru stečenog znanja.

Pored Karatea, u klubu se fakultativno vežba Bo jutsu (rad sa dugačkom motkom), Goshin jutsu (samoodbrana) i Pa tuan jin (kineske vežbe za zdravlje i dug život).

Pozivamo i vas da nam se pridružite i da zajedničkim vežbanjem razvijamo Karate i poboljšavamo zdravlje, snagu volje, kondiciju i eliminišemo stres.

Dobrodošli ste svakog ponedeljka i četvrtka od 20č, u osnovoj školi “Jovan Dučić” koja se nalazi u ulici Milentija Popovića 16, na Novom Beogradu, preko puta hotela Hajat.

Naš Karate klub je član "Karate federacije Srbije".